Behandlinger

Tannimplantat

Tenner slites med tiden. Noen ganger så mye at de går tapt. De vanligste årsakene til tap av tenner er tannløsningssykdommer, karies og frakturer. I dag er det mulig å erstatte nesten alle tenner. Dette gjøres blant annet med et implantat.

De aller fleste kan få satt inn implantater. Dette skjer vanligvis ved bruk av lokalbedøvelse og er smertefritt. En høy alder er i seg selv ingen hindring. Behandlingen innebærer at man lar en titanskrue vokse fast i kjevebeinet. På den festes deretter en krone eller bro. Moderne implantatbehandling er trygg og sikker. Prognosene og holdbarheten er god.

For å oppnå et godt resultat er tannlege og pasient avhengig av grundige forundersøkelser. Behandlingen kan være både tidkrevende og ressurskrevende. I mange tilfeller kan man få offentlig støtte til å anskaffe seg implantat.

Ønsket om implantat kan ha estetiske grunner. Samtidig styrker et implantat kjeven. Et implantat har mange fordeler. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål omkring fremgangsmåte eller behandlingen.